Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Guvernul a adoptat OUG prin care se compensează 50 de bani la combustibil

facebook.com
pompa benzina motorina

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că s-a adoptat OUG prin care se va compensa prețul la combustibil cu 50 de bani.

”Guvernul a aprobat OUG privind susținerea reducerii prețului la benzină și motorină”, a anunțat Dan Cărbunaru.

"În situaţia în care vor exista creşteri nejustificate ale preţurilor la carburanţi în perioada de aplicare a prevederilor acestei ordonanţe, acestea vor fi încadrate la categoria de acţiuni speculative, vor fi sancţionate potrivit OUG 84/2022 privind combaterea acţiunilor speculative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative", a arătat Cărbunaru, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, va fi interzisă revânzarea carburanţilor achiziţionaţi cu reducerea de 0,5 lei, contravenţia fiind sancţionată cu amenzi de până la 500.000 de lei pentru persoanele juridice.

"Potrivit prevederilor de la art. 5 al acestei ordonanţe privind preţurile la carburanţi, va fi interzisă revânzarea produselor achiziţionate în condiţiile prevăzute de ordonanţă, respectiv cu această reducere de 0,5 lei. Mai precis, revânzarea acestor produse achiziţionate, în condiţiile ordonanţei respective, reprezintă contravenţie şi se sancţionează de către autorităţile prevăzute în OUG 84/2022 cu 50.000-500.000 de lei pentru contravenţiile săvârşite de persoanele juridice şi între 5.500 - 11.000 lei pentru contravenţiile săvârşite de persoanele fizice", a spus el.

Cărbunaru a mai precizat că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor este pregătită pentru a face verificări în teren şi pentru a stabili dacă vor exista situaţii de creşteri nejustificate a preţurilor.

"ANPC este deja pregătită pentru a face verificări, investigaţii în teren şi pentru a stabili dacă vor exista situaţii de creşteri nejustificate a preţurilor. Au fost activi şi în urmă cu câteva luni, când a fost acea creştere a preţurilor la carburanţi. Acum este un nou cadru legal care le stă la dispoziţie celor de la ANPC", a declarat el.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi, că ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi va intra în vigoare în această noapte. Potrivit acestuia, 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care, voluntar, o vor aplica lanţurile de benzinării în cazul în care doresc să obţină şi reducerea de 25 de bani de la bugetul de stat.

"Ordonanţa intră în vigoare în această noapte şi mă aştept ca în perioada imediat următoare să vedem în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate şi să poată să reflecte aceste modificări", a subliniat ministrul Energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.