Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - 21 de români în carantină, după ce s-au întors din zone afectate de coronavirus. Situaţia pe judeţe

carantina

Niciun caz de coronavirus nu a fost confirmat până acum în România, au anunţat marţi autorităţile. Totuşi, nu mai puţin de 21 de români se află în carantină, după ce au revenit în ţară din zone afectate de coronavirus. Alte persoane, în cazul cărora riscul este mai mic, se află în izolare la domiciu.

Potrivit unor date oficiale furnizate de autorităţile responsabile, în acest moment 21 de români sunt în carantină. Situaţia pe judeţe este următoarea:

Alba - două persoane

Buzău - o persoană

Dolj - trei persoane

Galaţi - patru persoane

Ilfov - o persoane

Neamţ - patru persoane

Bucureşti - şase persoane

„La această oră nu avem niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România. Asta se datorează și eforturilor dumneavoastră, a personalului din teritoriu care a implementat măsurile decise de către comitetul MS încă de acum o lună. Vă felicit pentru efortul depus și vă solicit, în continuare, mobilizare generală, responsabilitate și profesionalism pentru gestionarea situației. Vă rog să informați populația la nivel local despre ce înseamnă acest nou tip de infecție și despre măsurile de igienă care este necesar să le urmeze. Fac un apel la calm”, a spus ministruş Sănătăţii, Victor Costache.

Ministrul Sănătății a discutat și despre măsurile decise la Comitetul Național de Urgență: la sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile .

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

Nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancționa conform art. 352 din Codul Penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.