Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Acuzațiile procurorilor în dosarul penal deschis după uciderea ursului Arthur, cel mai mare urs brun din Europa

urs arthur

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc au deschis dosar penal după uciderea marelui urs brun, Arthur, și fac cercetări pentru braconaj, vânarea speciilor de vânat în alte condiții decât cele ale derogării și uz de armă fără drept. Cercetările sunt in rem.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc au transmis că joi a fost înregistrat un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Covasna – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, privind uciderea ursului Arthur, de către prințul Emanuel von und zu Liechtenstein.

Citește și: Șeful Gărzii de Mediu: Nu contează dimensiunea animalului, nici cine l-a omorât

Marele urs brun a fost ucis în ziua de 13 martie 2021, pe suprafaţa fondului cinegetic nr. 25 Ojdula, din județul Covasna, gestionat de AVPS Botoş, scrie Mediafax.ro.

„A fost ucis prin împuşcare un exemplar mascul din specia urs (Ursus arctors), specie de vânat strict protejată, la care vânătoarea este permisă numai în baza derogărilor emise de autorităţile competente. În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunile de braconaj, prev. de art. 42, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 407/2006, vânarea speciilor de vânat cuprinse în anexa nr. 2 în alte condiţii decât cele ale derogărilor, prev. de art 44, lit. b) din Legea nr. 407/2006, şi uzul de armă fără drept, prev. de art. 343, alin. 1 Cod penal”, au transmis procurorii.

Citește și: Florin Cîțu, DEZINTERESAT de cazul ursului Arthur care a scandalizat și presa străină: ce a ANUNȚAT astăzi

Ancheta este în desfășurare, pentru a se stabili în mod corect și complet circumstanțele uciderii ursului.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green din România şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România.

Citește și: Românii, răzbunare împotriva prințului austriac: ratingul castelului a scăzut drastic, în doar câteva ore

Reprezentanții Agent Green susțin că ursul uriaș Arthur a fost împușcat de prințul austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prințul și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Dar în realitate, prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților, mai spun ecologiștii care monitorizau ursul, despre care spun că era unul de trofeu. Dintr-un maxim de 600, marele urs brun ucis avea 593 de puncte.

Citește și: Presa internaţională relatează cazul ursului ucis în România de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein

Ecologiștii au acuzații grave și cer ajutorul Poliției și al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.