Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial al INSP: Vom avea focare de coronavirus în școli. Vor fi clase închise, cum e și la gripă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, a explicat că odată cu redeschiderea școlilor este de așteptat să avem focare în cadrul unităților de învățământ, iar singura soluție va fi închiderea claselor, la fel cum se întâmplă și la gripă.

Citește și: OFICIAL - S-au prelucrat mai puține teste, dar numărul de cazuri este aproape de record

"Vor exista, punctual și închideri de câte o clasă, cum e și la gripă. Vor fi punctuale, vor fi de scurtă durată, acestea sunt de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, atunci toată lumea ar trebui să meargă la online. Cred că trebuie făcute raționamente dependente de numărul de copii și de situația epidemiologică locală", a spus oficialul INSP, informează Realitatea.

"Cred că ar trebui să avem sub 1000 de cazuri ca să meargă copiii la școală toți și permanent. Cred că cu două săptămâni înainte am putea avea o prognoză despre ceea ce se va întâmpla la acel moment. Cu două săptămâni înainte poți să îți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai adectate și Ministerul Educației, cu inspectoratele școlare, vor putea să planifice: aici se deschide în felul ăsta, aici, în felul ăsta..."

"Știu că toată lumea își dorește să știe cum, numai că acesteste așa de variabil... Gândiți-vă că la 15 septembrie se poate începe școala într-un mod anume, pe baza prognozelor din acel moment, după care, în octombrie, să se schimbe. Să se întâmple ceva într-o parte, și să înceapă online, după care să se liniștească lucrurile în altă parte și să se întoarcă copiii la școală", a mai spus Adriana Pistol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.