Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL al Madagascarului, vești proaste pentru Mazăre: NU există azil politic

mazare

Consulul General Onorific al Republicii Madagascar în România, Serge Rameau, îi dă o veste foarte proastă lui Radu Mazăre. Acesta a declarat, pentru Antena 3, că în țara pe care o reprezintă nu există noțiunea de azil politic. Astfel, în baza unui cadru legal stabilit la nivelul UE, România poate cere extrădarea.

Vezi și: Sfatul celebrului doctor Mencinicopschi: Produsele ‘sănătoase’ de care trebuie să te ferești

„(Radu Mazăre - n.r.) n-a venit la noi ca să ceară o viză, nici nu a venit personal la ambasadă. A trimis pe cineva cu un dosar la ambasada de la Roma, ca să ceară viză de expatriere. Azil politic nu există, nu este prevăzut în cadrul legal. Poți să ceri ședere cu anumite scopuri, dar în niciun caz nu există azil politic. Este un cadru juridic între Franța și Madagascar, care s-a extins la nivelul UE. România poate să acționeze niște legi ca să poată trimite cererea de aducere”, a declarat consulul.

Vezi și: TESTUL care durează doar două minute: Află care este nivelul tău de stres

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a plecat în Madagascar la sfârşitul lunii decembrie. Atunci, el trebuia să se prezinte la Poliţia Constanţa, în cadrul controlului judiciar, dar a transmis că a plecat în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. El susţine, într-o scrisoare adresată "tuturor autorităţilor interesate din România", că a decis să ceară azil politic în Madagascar pentru că este "o ţintă politică a statului paralel", iar în România nu mai are "nicio şansă să beneficieze de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială". El mai spune că se va întoarce atunci când în ţară va exista "o justiţie reală".

Vezi și: Cinci reguli simple care te scapă DEFINITIV de mirosul neplăcut al picioarelor

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.