Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial american: Rusia nu poate învinge în Siria

sua rusia

Interventia militara aeriana a Rusiei în Siria nu se desfasoara foarte bine, situatie de natura sa ofere Moscovei un stimulent pentru a face presiuni în favoarea unei tranzitii politice în aceasta tara, a estimat miercuri secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken, într-o declaratie pentru postul de stiri France 24, transmite Reuters.

'Ei (rusii) nu pot învinge în Siria, pot eventual sa-l împiedice pe (presedintele sirian Bashar) al-Assad sa piarda, dar nu pot învinge', a afirmat Blinken, dupa discutii avute la Paris cu privire la situatia din Siria.

'Actiunile Rusiei pe teren în sprijinul regimului nu se desfasoara prea bine, au facut putine progrese în pofida ofensivei aviatiei sale', a adaugat oficialul american.

În opinia sa, 'Rusia are acum un stimulent si mai multa influenta pentru a-i îndrepta pe Assad si regimul sau spre o tranzitie'. 'Exista de toate partile o recunoastere a faptului ca nu exista o solutie militara în Siria', situatie de care sunt tot mai constienti si rusii, a indicat el.

Rusia nu îsi poate permite sa se împotmoleasca în Siria si sa-si îndeparteze practic întreaga lume musulmana sunnita, a mai afirmat Blinken, potrivit caruia este evident ca Iranul va trebui sa joace, într-un fel sau altul, un rol în discutiile cu privire la viitorul Siriei.

Un dineu de lucru i-a reunit marti seara la Paris pe aliatii occidentali si arabi ai Frantei în criza siriana - Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Qatar, Turcia, Germania, SUA, Italia si Marea Britanie, a anuntat ministrul francez de externe Laurent Fabius.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.