Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Atacatorii care au omorât un preot în Franţa, adepţi ai Statului Islamic

siliconangle.com
steag isis

Atacul asupra unei biserici din Saint-Etienne-du-Rouvray, Normandia (nordul Franţei). a fost comis de "doi terorişti care se revendică" a face parte din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a declarat marţi preşedintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat în localitatea unde s-a produs incidentul, potrivit Le Figaro. 

Şeful statului francez a calificat atacul, în care un preot a fost ucis tăindu-se gâtul cu un cuţit, ca fiind un 'abject atentat terorist'.  "Trebuie să continuăm războiul împotriva Statului Islamic prin toate mijloacele", a adăugat Hollande.

Papa Francisc şi-a exprimat 'durerea şi groaza' şi 'condamnă ferm' atacul din Franţa, se arată într-un comunicat al Vaticanului. "Suntem extrem de afectaţi în special de faptul că acest act violent oribil s-a produs într-o biserică, un loc sacru unde se afirmă iubirea faţă de Dumnezeu, prin uciderea cu barbarie a unui preot şi rănirea unor credincioşi", a explicat Vaticanul.

Vezi şi: ALERTĂ - Luare de ostatici într-o biserică din Franţa

UPDATE: Statul Islamic a revendicat atacul la scurt timp după anunţul lui Hollande. Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a transmis marţi că autorii atacului asupra unei biserici din Normandia, în Franţa, în care un preot a fost ucis, sunt doi dintre 'soldaţii' săi, revendicarea fiind făcută publică prin intermediul agenţiei AMAQ, organ de propagandă al organizaţiei jihadiste, relatează DPA, Reuters şi AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.