Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL BNR anunță că economia României își va REVENI din trimestrul 3

Agerpres
BNR

Vin vești bune de la BNR privind economia României, care a avut de suferit din cauza restricțiilor impuse în criza de  coronavirus. Ipoteza unei reveniri economice începând din trimestrul trei al anului 2020 pare a se confirma, a declarat marți viceguvernatorul BNR Leonardo Badea, la videoconferinţa ZF Bankers Summit ’20. conform Mediafax.

Citește și: Viorel Cataramă vine cu DATE OFICIALE: Înformațiile despre morții de coronavirus sperie populația să accepte DICTATURA

Datele statistice recente care sunt publice par a confirma ipoteza localizării efectelor economice a crizei pandemice în trimestrul 2 din 2020. Deşi evoluţia se află în strânsă legătură cu cea medicală, ipoteza unei reveniri economice începând din trimestrul trei al anului 2020 pare a se confirma, spune Badea.

„Ulterior declinului semnificativ al PIB-ului real, care s-a înregistrat în trimestrul doi din 2020, este preconizat, cel puţin din punctul meu de vedere, să înregistreze o rată trimestrială pozitivă. Trebuie văzut că avem în acest moment o natură temporară a şocului pandemic, iar contracţia activităţii economice din anul curent se va reflecta preponderent în evoluţia componentei ciclice cu un impact mai moderat asupra dinamicii PIB-ului potenţial. Eu anticipez intrarea deviaţiei PIB-ul în teritoriu negativ în T2/2020 cu întârziere de un trimestru faţă de partenerii externi, pe seama contracţiei atât a cererii interne, cât şi a cererii externe. Se remarcă impulsul de atenuare a scăderii activitatii economice imprimat de configuraţia contraciclică a politicii monetare şi fiscale”, a declarat viceguvernatorul BNR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.