Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial britanic: MCV ar putea continua numai în cazul Bulgariei, nu și al României

ue

Bulgaria ar putea rămâne singura țară monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) al Comisiei Europene, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Sofia, Jonathan Allen, într-un interviu acordat joi postului bTV, preluat de Novinite.

El a sugerat că s-ar putea renunța la Mecanismul de Cooperare și Verificare în cazul României, urmând ca Bulgaria să rămână singura țară din UE al cărei sistem de justiție este monitorizat de Bruxelles, adaugă Novinite.
Comentariile ambasadorului britanic confirmă temerile că raportul MCV privind Bulgaria, ce va fi prezentat la sfârșitul lunii ianuarie, va fi unul negativ, notează agenția bulgară de presă.
Ambasadorul britanic a declarat că trimiterea de foști miniștri și șefi de agenții de stat la închisoare, așa cum a făcut România, ar arăta că Bulgaria are instituții independente care nu sunt supuse presiunii politice, precizează sursa citată.
Jonathan Allen a mai subliniat, citat de dnevnik.bg, că rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene continuă să arate că, pentru al optulea an la rând, sistemul de justiție nu respectă pe deplin standardele europene. El a spus că cel mai bun motiv pentru a introduce schimbări este acela că poporul bulgar vrea acest lucru, și nu pentru că o cere Bruxellesul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.