Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial britanic: Ultimii militari ai contingentului din Afganistan vor fi retraşi în următoarele zile

US Army
Afganistan elicopter

Marea Britanie îşi va retrage până la sfârşitul acestei săptămâni ultimii militari din Afganistan, afirmă surse politice de la Londra citate de cotidianul The Guardian.

"Ultimii militari ai contingentului din Afganistan vor fi retraşi în următoarele câteva zile", a declarat un oficial britanic. Alţi doi oficiali au afirmat că retragerea militarilor britanici se va încheia duminică.

Marea Britanie a avut în total un contingent de 750 de militari în Afganistan, în cadrul misiunii Alianţei Nord-Atlantice, scrie Mediafax.ro.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, vineri, că nu există niciun plan de retragere totală a militarilor din Afganistan în următoarele zile. Administraţia Joseph Biden a anunţat că va retrage trupele americane din Afganistan până pe 11 septembrie 2021. Un oficial din cadrul Pentagonului a anunţat vineri că Baza aeriană Bagram, situată în apropiere de Kabul, a fost deja evacuată. Aliaţii SUA, inclusiv cei din cadrul NATO, retrag trupele în coordonare cu armata americană.

În contextul retragerii trupelor occidentale, în ultimele luni s-au intensificat atacurile teroriste în Afganistan, comise de insurgenţii talibani şi de reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat recent că organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic s-ar putea regrupa în Afganistan în doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.