Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial: Cu cât vor crește pensiile de la 1 octombrie

gov.md
natalia gavrilita

Premierul Natalia Gavrilița, ministrul Muncii, Marcel Spătari, și deputatul Dan Perciun anunță despre cea mai mare creștere de pensii din istoria țării.

"Guvernul are definitivat proiectul de creștere a pensiei minime. În această săptămână vom adopta hotărârile de Guvern și proiectele de lege care sunt necesare pentru susținerea acestei creșteri. Este vorba despre cea mai mare creștere de pensii din istoria țării", declară Natalia Gavrilița, transmite Știri.md.

Astfel, conform acestui proiect, toți cei cu stagiu de muncă complet, de la 1 octombrie, vor primi o pensie de cel puțin 2.000 de lei.

Potrivit premierului, este vorba despre 183.000 de pensionari cu stagiu complet de cotizare care primeau mai puțin de 2.000 de lei pe lună.

Totodată, va crește și pensia celor cu un stagiu incomplet de cotizare cu 398 de lei.

Potrivit lui Gavrilița, creșterea pensiilor vine în același timp cu indexarea, întrucât, de la 1 octombrie, pensiile urmează a fi indexate cu 3,86%.

"Vor crește și plățile sociale pentru oamenii care primesc alocații sociale. Aceștia vor beneficia de o creștere cu 450 de lei", mai spune prim-ministrul.

Ministrul Muncii menționează că, costul acestei măsuri pentru 2021 este estimat la 512 milioane de lei, iar pentru anul viitor - la 2,1 miliarde de lei.

Finanțarea va fi făcută din bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.