Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial de la Bruxelles anunță 'pași extrem de rapizi' pentru aderarea Ucrainei la UE

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Șeful adjunct al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Urmas Paet, a spus că statele membre ale Uniunii Europene pot face "pași extrem de rapizi" în direcția aderării Ucrainei, potrivit agenției de presă RBC, scrie Rador.

„Țările UE vor face extrem de repede următorii pași cu privire la cererea Ucrainei de aderare la UE. Vedem ce se întâmplă în Ucraina, mai ales în ultimele luni. Pentru noi, este clar că avem nevoie de o Ucraina puternică pentru securitatea europeană”, a declarat Paet, la o întâlnire cu Andri Ermak, şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Oficialul european a mai atras atenția asupra atacurilor lansate de ruşi împotriva infrastructurii critice a Ucrainei, numindu-le "absolut inumane, cauzând suferinţă pentru milioane de oameni și amenințăndu-le viața".

"Toate acestea sunt provocări pentru noi toți, pentru Uniunea Europeană. Și toate statele trebuie să fie responsabile în ceea ce priveşte acordarea întregii asistențe necesare Ucrainei, pentru că este de la sine înțeles că singura soluție la această problemă este ca Ucraina să fie din nou liberă și restabilită în granițele sale", a subliniat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.