Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial din Trezoreria SUA: Vizita lui Putin în Iran demonstrează disperarea regimului rus

www.twitter.com
putin avion

Secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, a declarat că vizita lui Vladimir Putin în Iran arată „disperarea” sa pentru sprijin după ce Occidentul a izolat Rusia, scrie Politico.

„Este interesant că îl vezi pe președintele Putin mergând acolo. Ne demonstrează tuturor un pic de disperare a regimului rus. Ei nu sunt capabili să construiască singuri lucrurile, așa că acum trebuie să meargă într-o țară care are și o economie dărăpănată și poate construi foarte puține lucruri ei înșiși”, a spus el, la Forumul de Securitate Aspen, din Colorado.

„În cele din urmă, cred că este un semn al slăbiciunii în care se află, mai degrabă decât al puterii lor, că una dintre primele sale călătorii este într-o astfel de țară”, a adăugat acesta.

Întrebat despre modul în care SUA intenționează să mențină presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, oficialul american a prezentat un plan în două puncte.

În primul rând, SUA trebuie să pună mai mult petrol pe piață. Mai mult petrol înseamnă prețuri mai mici la petrol, a spus Adeyemo, ceea ce va reduce veniturile Moscovei.

În al doilea rând, companiile occidentale monopolizează piața asigurărilor pentru navele care transportă petrol. Dacă Rusia vrea să-și pună energia pe nave, atunci va trebui să vândă petrol la un preț mai mic pentru a obține asigurarea de la acele firme occidentale. „Aceasta este o modalitate de a-și reduce veniturile”, a spus Adeyemo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.