Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial din Ucraina, susţinut de Rusia, îşi manifestă public disprețul faţă de generali ruși şi de Serghei Șoigu

cdnvideo.ru
Serghei Șoigu

Un oficial instalat de Rusia în Ucraina şi-a exprimat joi disprețul faţă de generalii Moscovei și a sugerat ministrului rus al apărării să se împuște din cauza eșecurilor din conflictul din Ucraina, într-o mustrare publică extrem de rară la adresa liderilor de la Kremlin, anunță rador.ro.

După mai mult de șapte luni de război în Ucraina, principalele obiective de război ale Rusiei încă nu sunt atinse, în timp ce forțele ruseşti au suferit o serie de înfrângeri pe câmpul de luptă în ultimele luni, forțându-l pe preşedintele Putin să decreteze o mobilizare parțială.

Retragerea forțelor ruse dintr-un oraș important din punct de vedere strategic din estul Ucrainei i-a determinat, săptămâna aceasta, pe doi aliați puternici ai președintelui rus Vladimir Putin să îi ridiculizeze public pe liderii mașinii de război ruseşti.

Într-un mesaj video de patru minute, Kirill Stremusov, șeful adjunct al regiunii anexate Herson, susţinut de Rusia, i-a certat public pe "generalii și miniștrii" de la Moscova pentru că nu au înțeles problemele de pe front. "Într-adevăr, mulți spun: dacă ar fi fost un ministru al apărării care ar fi permis o astfel de stare de lucruri, ar fi putut, ca ofițeri, să se împuște singuri", a spus Stremusov.

"Dar cuvântul ”ofițer” este un cuvânt de neînțeles pentru mulți". O astfel de critică publică - și insultătoare - la adresa echipei de top a dlui Putin din interiorul sistemului este extrem de rară în Rusia modernă. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai dlui Putin, a fost numit în funcţie în 2012. Relația lor a fost atât de strânsă, încât cei doi bărbați au plecat regulat în vacanță împreună în pădurile și munții din Tuva, regiunea natală a ministrului Șoigu.

Ministerul Apărării a refuzat să comenteze imediat. Kirill Stremousov și-a împletit criticile cu cuvinte de laudă pentru soldații care au rezistat până la moarte pentru a-și apăra țara, punând în contrast eroismul lor cu "șefii militari incompetenți" de la Moscova. "Ministerul Apărării nu este format doar din miniștri, generali, jefuitori corupți și alţi diverşi ticăloși, ci din toți acei eroi care și-au dat viața pentru a apăra Rusia", a spus Stremousov. El l-a lăudat totodată pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a mustrat în mod public elita rusă. "Sunt de acord cu Ramzan Ahmatovici Kadîrov, care a ridicat această problemă. Bravo", a spus Stremusov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.