Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial german, sfat în plină criză energetică: 'Nu trebuie să faci duș tot timpul. Prosopul e o inveție utilă!'

Pinterest
robinet apa

Primul ministru al landului Baden-Württemberg din Germania, Winfried Kretschmann, le cere locuitorilor să facă mai puține dușuri, totul pentru a combate criza energetică.

"Am o mașină electrică, am un sistem fotovoltaic imens pe acoperiș", a declarat politicianul verde al "Südwest Presse", relatează Spiegel.

Timp de 25 de ani, își încălzește apa 70% solară și a comandat și un încălzitor pe peleți. Sfatul lui Kretschmann: "De obicei încălzim o singură cameră. De asemenea, este mai sănătos dacă nu ai aceeași temperatură peste tot în casă." În plus, nu trebuie să faceți duș tot timpul. "Prosopul este, de asemenea, o invenție utilă", a sfătuit Kretschmann.

Cu toate acestea, politicianul verde a identificat un punct slab pentru el însuși: "Încă mai am loc de îmbunătățiri în reducerea consumului de carne".

În interviu, Kretschmann a cerut, de asemenea, companiilor din țară să fie mai prudente în relațiile cu China și să țină seama mai mult de alte piețe de vânzări: "Trebuie să devenim mai independenți de China".

Potrivit celor mai recente cifre ale Oficiului de Stat de Statistică, relațiile comerciale ale Baden-Württemberg cu China s-au consolidat semnificativ în ultimele decenii. În 2021, țara asiatică a fost din nou unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Baden-Württemberg. Mai presus de toate, autovehiculele și piesele de vehicule din Baden-Württemberg, precum și mașinile sunt în cerere. În schimb, producția multor aparate electrice și mașini în Baden-Württemberg depinde, de asemenea, de piesele furnizorului sau de materiile prime din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.