Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial - Ioan Niculae şi Adriean Videanu, achitaţi de ÎCCJ în Dosarul Romgaz: Decizia nu este definitivă

Agerpres.ro
Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție, iccj

Omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul ministru Adriean Videanu , alături de alţi inculpaţi în Dosarul Romgaz, au fost achitaaţi, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”(...) achită pe inculpatul Niculae Ioan pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, (...) achită pe acelaşi inculpat pentru complicitate la infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (55 acte materiale), (...) achită pe inculpatul Videanu Adriean (.....) pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, achită pe acelaşi inculpat pentru participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (3 acte materiale)”, se arată în minuta sentinţei.

Şi alţi inculpaţi din acelaşi dosar au fost achitaţi.

Înalta Curte a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă S.N.G.N. Romgaz S.A.

Instanţa a menţinut, însă, măsura asigurătorie a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 146/D/P/2010 din 2 septembrie 2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatei persoană juridică S.C. Interagro S.A., până la concurenţa sumei de 282.630.330,49 lei.

De asemenea, a menţinut măsura asigurătorie a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 146/D/P/2010 din 8 iunie 2012 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Niculae Ioan, dar şi asupra bucurilor altor inculpaţi.

”Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii”, se mai arată în minuta sentinţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.