Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial iranian: Acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite nu va asigura pacea în regiune; Egiptul salută acordul

Kapital
israel EAU

Acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite (UAE) nu va asigura pacea în regiune, a apreciat joi un consilier special în afaceri internaţionale al preşedintelui Parlamentului iranian. Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a salutat în schimb acordul pentru normalizarea relaţiilor dintre Israel şi UAE, care include şi o înţelegere privind oprirea unor noi anexări de teritorii palestiniene, transmite Reuters preluat de news.ro

”Noua abordare a UAE de normalizare a legăturilor cu Israelul nu menţine pacea şi securitatea, ci serveşte crimelor zioniste”, a scris pe Twitter Hossein Amir-Abdollahian, care este fost ministrul adjunct de Externe.

”Comportamentul Abu Dhabi nu are justificare, întorcând spatele cauzei palestiniene. Ce greşeală strategică. UAE vor fi prinse în focul zionist”, a mai scris acesta.

În Egipt, preşedintele Abdel Fattah al-Sisi a salutat joi acordul dintre Israel şi UAE.

”Am urmărit cu interes şi apreciere comunicatul comun al Statelor Unite, Emiratelor Arabe Unite şi Israelului, de oprire a anexării de către Israel a teritoriilor plestiniene şi de a face paşi către o pace în Orientul Mijlociu”, a scris Sisi pe Twitter.

Egiptul şi Israelul au semnat un tratat de pace în 1979, primul dintre Israel şi o ţară arabă.

Israelul şi Emiratele Arabe Unite au ajuns la un acord istoric de pace, joi, care va duce la normalizarea relaţiilor dintre cele două naţiuni, înţelegere la realizarea căreia a contribuit Donald Trump.

Conform înţelegerii, Israel a fost de acord să suspende aplicarea suveranităţii în zone din Cisiordania despre care se discuta despre o anexare.

Acordul de pace este rezultatul unor negocieri îndelungate între Israel, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite, care s-au accelerat recent, au afirmat oficiali de la Casa Albă.

Acordul a fost realizat telefonic, joi, între Trump, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi şeicul Mohammed Bin Zayed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.