Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Legea pentru reorganizarea ANAF a fost votată

ANAF
anaf

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede măsuri de reorganizare și îmbunătățire a activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Proiectul prevede transferul inspectorilor antifraudă în cadrul parchetelor pe post de specialiști.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare reorganizarea Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF în sensul asigurării eficienței activității de prevenire și combatere a evaziunii fiscale, precum și a fraudei fiscale și vamale, informează mediafax.ro.

Citește și: E oficial! Vârsta de pensionare se va schimba- Cine sunt cei vizați

Inițiativa legislativă prevede că persoanele care sunt încadrate în funcția de inspector antifraudă din cadrul Direcției urmează sunt transferate și reîncadrate în cadrul parchetelor pe posturi de specialiști.

Potrivit modificărilor pe care le aduce proiectul de lege, alineatul 3 din articolul 3, care prevede existența structurii Direcția de combatere a fraudelor, structură ce asigură suport tehnic de specialitate procurorilor în urmărirea penală, în cauze ce au ca obiect infracțiuni economico-financiare, se abrogă.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

De asemenea, alineatul 4, care prevede că în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inspectorii antifraudă efectuează, la dispoziția procurorului, constatări tehnico-științifice ca mijloace de probă, investigații financiare în vederea indisponibilizării de bunuri, precum și alte verificări în materie fiscală, se abrogă, potrivit proiectului de lege.

Ocuparea funcțiilor publice în cadrul structurii antifraudă se face cu respectarea următoarelor condiții minime:

Citește și: Victor Ciutacu, reacție dură după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna: E evident că liderii USR se bucură de protecție la nivel înalt

În cazul în care, inspectorii antifraudă și inspectorii șefi antifraudă ai Direcției generale antifraudă fiscală nu promovează evaluările de integritate și examenele psihologice complexe, asigurate de personal sau cabinete de specialitate, aceștia sunt eliberați din funcție. Prevederea nu vizează inspectorul general antifraudă și inspectorul general adjunct antifraudă.

Proiectul de lege este cu caracter organic și a fost depus în procedură de urgență. Acesta urmează să fie trimis președintelui României pentru promulgare.

Citește și: Dan Barna reacționează după dezvăluirile Rise Project: Am fost transparent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.