Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial LPF propune înființarea unui campionat național de fotbal Under 23

lpf

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a lansat în spațiul public, prin intermediul unei rețele de socializare, propunerea înființării unui campionat de fotbal destinat categoriei de vârstă sub 23 de ani.

„Ce părere aveți despre apariția unui campionat U23 la nivel național?” a lansat provocarea Justin Ștefan. Acesta consideră că la o astfel de competiție ar putea participa echipele de tineret ale cluburilor din Liga I.

Justin Ștefan propune totodată ca Federația Română de Fotbal să organizeze și un campionat de tineret pentru echipele din Liga a II-a.

„În fazele finale s-ar putea întâlni echipele clasate pe primele locuri în cadrul celor două competiții” mai propune oficialul LPF, care consideră că în felul acesta se va trece de la regula actuală a U21 la pasul următor.

„Se va trece la o situație în care cluburile ar avea posibilitatea de a realiza venituri suplimentare, de a-și dezvolta centrele de copii și juniori și de a asigura continuitatea activității pentru cei care termină junioratul, dar nu sunt încă gata să facă pasul la echipa mare. Totodată, s-ar crea un produs nou și interesant pentru fani, dar și pentru media.”, consideră Ștefan.

Referindu-se la costurile unei astfel de competiții, Justin Ștefan este de acord cu faptul că în primă fază este necesar un test care să releve rentabilitatea, beneficiile, costurile, audiența.

Totuși, el este de părere că este vorba despre aceleași costuri ca în cazul finanțării unei echipe secunde, dar cu venituri imediate mult mai bune deoarece, susține acesta: „vom crea un produs care va putea fi difuzat pe TV și în online. În plus, estimez ca va fi un impact pozitiv și în zona veniturilor din transferuri.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.