Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Marea Britanie are un nou prim-ministru

theresa may regina

Theresa May, în vârstă de 59 de ani, este noul prim-ministru al Marii Britanii, după ce a acceptat invitaţia reginei Elisabeta a II-a de a forma un nou guvern, după demisia lui David Cameron, transmite DPA.

Anterior, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a acceptat, în mod oficial, demisia premierului David Cameron, în cursul unei audienţe private la Palatul Buckingham, care a şi făcut acest anunţ, transmite AFP. 

Suverana a primit-o apoi pe Theresa May pentru a-i încredinţa responsabilitatea de a forma noul guvern, căruia îi va reveni dificila misiune de transpune în practică ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Theresa May a ieşit în evidenţă printr-o reverenţă făcută în faţa reginei. May este a doua femeie premier al Marii Britanii, la 26 de ani de când Margaret Thatcher a părăsit funcţia.

Noul premier britanic a declarat că Marea Britanie va trece prin 'schimbări profunde' în urma referendumului la care s-a decis ieşirea din Uniunea Europeană (Brexitul), dar ea a promis că va menţine unitatea ţării şi se va preocupa în mod special de combaterea inegalităţilor sociale, transmit agenţiile internaţionale de presă. 

'Odată ce părăsim Uniunea Europeană, ne vom construi un nou rol pozitiv în lume şi vom face din Marea Britanie o ţară ce are grijă nu doar de cei privilegiaţi, ci de fiecare dintre noi', a spus Theresa May la sosirea la reşedinţa din Downing Street 10.

Vezi şi: Marea Britanie se rupe: 'Brexitul nu se aplică Scoţiei'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.