DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

OFICIAL Patriarhia cere 20 de milioane de lei de la Primăria Capitalei/ Teatrul temporar pe agendă

cgmb

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, joi, 11 august 2016, incepand cu ora 12:00.

Vezi și: SONDAJ - Este DEZASTRU total în mandatul lui Klaus Iohannis/DOCUMENT

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB se afla o serie de proiecte care vizeaza rezolvarea unor probleme administrative si culturale, dar si imbunatatirea infrastructurii sportive si sprijinirea lucrarilor pentru lacasurile de cult.

Avand in vedere necesitatea imbunatatirii infrastructurii sportive la nivelul Municipiului Bucuresti se urmareste, printr-un proiect de hotarare, darea in folosinta gratuita, pe o perioada de 10 ani, a unui imobil (teren + constructii), situat in Parcul Herastrau, catre Clubul Sportiv Municipal Bucuresti. Suprafata construita a acestui teren este de 326 mp, iar terenul aferent este in suprafata de 1244 mp. Pe terenul aflat in discutie functionau, inca din anul 1946, sectiile de kaiac-canoe, canotaj si yachting ale cluburilor Dinamo si Electrica. Acestea au fost nevoite sa isi inceteze activitatea, deoarece contractul de inchiriere pentru terenul aflat in Parcul Herastrau, soseaua Nordului 7-9, a expirat in anul 2012. Sportivii sectiilor de kaiac- canoe, canotaj si yachting de la clubul Dinamo se afla astfel, de mult timp, in imposibilitatea de a se antrena, deoarece, pe suprafata pe care se afla baza sportiva au fost construite mai multe terase, si ei nu mai puteau avea acces la lacul Herastrau. Aceste sectii sportive au format, de-a lungul timpului, peste 5000 de sportivi de valoare nationala, balcanica, mondiala si olimpica. Pentru ca sportivii sa isi poata continua activitatea, CSM Bucuresti va infiinta o sectie de sporturi nautice, care va cuprinde disciplinele kaiac- canoe, canotaj si yachting.

Vezi și: DEZVĂLUIRI din interiorul SRI: 'Florian Coldea e în concediu forțat, nu se mai întoarce'

Punctul 4 de pe ordinea de zi propune realizarea obiectivului de investitii "Teatru temporar", care prevede constructia unui teatru cu un numar de 400- 450 de locuri de spectacol. Prin acest proiect,  Municipiul Bucuresti doreste sa rezolve o problema majora si anume lipsa spatiilor moderne pentru spectacole, mai ales in conditiile in care, din cauza unor lucrari de modernizare si consolidare, multe teatre bucurestene nu isi pot utiliza salile de spectacol.

Un alt punct de pe ordinea de zi se refera la aprobarea unor modificari in bugetul propriu al Municipiului Bucuresti pe anul in curs si acordarea sumei de 4.500.000 de lei sprijin financiar pentru Manastirea Antim si suplimentarea cu 15.000.000 lei a sumei aprobate pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului.

Alt proiect important pentru buna desfasurare a activitatilor admistrative este proiectul de hotarare pentru alegerea unui viceprimar al Municipiului Bucuresti.

Tot in cadrul sedintei CGMB din aceasta saptamana, printr-un alt proiect de hotarare, se va accepta oferta de donatie cu titlu gratuit a bustului din bronz al lui Alexander Dubacek, lider si om politic slovac, proprietatea Republicii Slovace. Dupa incheierea actului de donatie in forma autentica bunul va fi inclus in domeniul public al  Municipiului Bucuresti si in administrarea Administratiei Monumentelor si Patrimoniului turistic.

___

NOTA: Gasiti mai jos ordinea de zi a sedintei ordinare CGMB din data de 11 august 2016. Aceasta poate fi accesata si pe site-ul PMB:

1. Proiect de hotarare privind modificari in bugetul propriu al Municipiului Bucuresti pe anul 2016

2. Proiect de hotarare privind aprobarea executiei bugetului Municipiului Bucuresti pe anul 2016, pana la data de 30.06.2016

3. Proiect de hotarare privind transmiterea din administrarea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement in folosinta gratuita, Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, a imobilului reprezentand sectiune din Parcul Herastrau, cu adresa administrativa Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1

4. Proiect de hotarare privind imputernicirea Institutiei Primarului General, prin aparatul de specialitate, sa demareze procedurile legale in vederea proiectarii si realizarii obiectivului de investitii „Teatru temporar”

5. Proiect de hotarare privind alegerea unui viceprimar al municipiului Bucuresti

6. Proiect de hotarare privind desemnarea unui viceprimar si a trei consilieri C.G.M.B. in Comitetul de organizare a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica a Municipiului Bucuresti

7. Proiect de hotarare privind acceptarea ofertei de donatie a bunului „Bustul lui Alexander Dubcek” si realizarea monumentului de for public „Bust din bronz pe soclu Alexander Dubcek”

8. Proiect de hotarare privind solicitarea catre Guvernul Romaniei de emitere a unei hotarari pentru transmiterea unui imobil situat in Sos. Fundeni nr. 258, sector 2, din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Sanatatii in domeniul public al Municipiului Bucuresti

9. Intrebari, interpelari, petitii si informarea consilierilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.