Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial PNL - Dacă vrei să candidezi, aduci bani la partid: 'că nu vine un avion cu ei de pe Luna'

yahoo.com
Vasile Blaga

Vasile Blaga sustine ca politicienii care vor candida pe locuri eligibile la alegerile parlamentare trebuie sa sustina si campania electorala, pentru ca "nu vine un avion de pe Luna sa aduca bani la PNL".

Vezi și: Cancan la Palatul Victoria. Cine e 'SĂGEATA' liberală care face furori la Guvern

Copresedintele PNL a mai spus ca urmeaza sa se stabileasca si cat va fi contributia fiecaruia, precizand ca liberalii vor definitiva listele in jurul datei de 25 septembrie, informeaza ziare.com.

Blaga a anuntat, vineri, dupa deschiderea Scolii de Vara a PNL de la Eforie Nord, ca fiecare organizatie locala isi va stabili lista cu candidati pentru alegerile parlamentare, apoi acestea vor fi aprobate de catre conducerea centrala a partidului.

Intrebat de jurnalisti daca politicieni de la centru vor candida in teritoriu, Blaga a spus ca numarul acestora va fi redus.

Vezi și: Victor Ponta a scăpat parțial de controlul judiciar - Vezi noile condiții

"Sunt prea putini oameni de la centru care vor candida in judete. Unii dintre ei au mai facut-o, nu candideaza pentru prima data. Chiar daca lucreaza in Bucuresti, au candidat in judete. Politica este una simpla: fiecare organizatie judeteana are libertatea de a aprecia valoarea oamenilor care doresc sa candideze, pentru ca sunt foarte multi colegi care doresc sa candideze.

Unde mai exista anumite retineri pentru a promova oameni de valoare, pentru ca mai sunt si astfel de situatii, vom interveni de la centru dintr-un motiv foarte simplu: pana la urma, aprobarea listelor este in primul rand responsabilitatea conducerii centrale a partidului", a afirmat Vasile Blaga.

Veși și: REACȚIE de ultimă oră în Scandalul Ponta-Ghiță-Blair: NU avem nici o legătură

Liderul liberal a dezvaluit ca "organizatiile s-au cam orientat"

"Termenul pe care l-am dat noi este in jur de 25 septembrie. Termenul legal de depunere a listelor, sper sa nu gresesc, este in jur de 10-12 octombrie. Dar campania de strangere de semnaturi a inceput pentru ca (sic!) candidam toate partidele pe liste de partid si atunci aceasta campanie a debutat", a explicat copresedintele PNL.

Candidatii sa vina cu bani

Vasile Blaga a mai spus si ca cei care vor candida pe liste eligibile vor contribui si la sustinerea financiara a campaniei electorale.

"Cei care vom candida pe pozitii pe care le vom considera eligibile vom participa si la sustinerea campaniei electorale centrale. Cum, cu cat, public va fi, ca sa nu fie nicio discutie, exact cum am facut-o si la alegerile locale. Am spus-o clar presei: cu atata contribuie fiecare candidat. Si la campania centrala, ca nu vine un avion de pe Luna sa aduca bani la PNL", a subliniat el.

Intrebat care va fi propunerea de premier a liberalilor, Vasile Blaga a raspuns: "Mai avem".

Vezi și: Propunere ŞOC la malul mării. Actualii parlamentari PNL SĂ NU MAI CANDIDEZE

"Sa stiti ca nu stam la mana nimanui. PNL este un partid puternic. Numai dintre oamenii care au performat in structurile locale putem avea desemnat un candidat de premier, ca despre asta e vorba, despre candidat de premier propus presedintelui, ca dansul il va desemna pana la urma, din fiecare regiune istorica. Nu vom avea probleme aici".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.