Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - PSD și-a modificat statutul: dispare celebrul Comitet Executiv Național

Facebook
PSD

Congresul extraordinar al PSD a modificat statutul partidului, cele mai importante modificări fiind alegerea președintelui prin moțiune, adică vot pe listă și reformarea Comitetului Executiv Național, care își va schimba componența și se va numi Comitetul Politic Național.

Citește și: Cozmin Gușă, date din sondajele interne ale PSD și PNL, pentru Capitală: Firea a luat un avans considerabil

Iată principalele modificări:

1. Deciziile majore ale partidului care trebuie luate în intervalul dintre două congrese vor fi stabilite în cadrul Comitetului Politic Național (CPN), din care vor face parte președinții organizațiilor județene, dar și președinții de consilii județene și primari, întrucât aceștia au legitimitate populară și sunt în contact direct cu alegătorii, fiind deci în măsură să fundamenteze deciziile partidului pe baza așteptărilor reale ale cetățenilor.

2. Reconstrucția Biroului Permanent Național(BPN) – BPN va duce la îndeplinire deciziile CPN și va lua hotărâri privind problemele curente ale partidului. BPN va fi compus dintr-o echipă de oameni integri și profesioniști, cu experiență profesională și politică, care să se bucure de susținerea unor largi comunități sau categorii sociale.

3. Respectarea procedurilor decizionale – Deciziile care nu respectă procedurile interne vor deveni nule de drept. Toate deciziile, fără excepție, vor trebui să urmeze regulile interne stabilite prin statut sau de forurile de decizie în drept. Pentru situații excepționale vor fi definite proceduri excepționale, care să asigure luarea deciziilor în regim de urgență, asigurându-se totodată legitimitatea politică.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.