Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial rus: La toamna este asteptata o 'acutizare' a situatiei politice. Noi provocari occidentale

rusia

La toamnă, este posibilă o 'acutizare' a situaţiei politice din Rusia, deoarece politicienii occidentali 'pregătesc în mod activ noi provocări', a declarat preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Serghei Narâşkin, într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaia Gazeta, informează agenţia de presă Unian.

'Luna august abia a început, însă evenimentele ei au nu întâmplător mirosul unei toamne politice adânci. Se pare că se pregăteşte o acutizare a situaţiei', a declarat Narâşkin.

Narâşkin a dat exemple din istorie când în august au avut loc 'atacuri la frontieră, conflicte armate şi alte evenimente cruciale'. În acest sens, preşedintele Dumei de Stat a amintit de începutul Primului Război Mondial, care 'a început cu asasinarea lui Franz Ferdinand şi de la un conflict iniţial local între Austria şi Imperiul Austro-Ungar', de conflictul dintre Japonia şi URSS, în 1938, de bombardamentele asupra Hiroshima şi Nagasaki, precum şi de conflictele din Daghestan, Osetia de Sud şi Abhazia din 2008.

În acelaşi interviu, preşedintele Dumei de Stat a amintit despre votul din cadrul Consiliului de Securitate al ONU în vederea înfiinţării unui tribunal internaţional pe marginea catastrofei în care a fost implicată cursa aviatică MH17. 'Practic, veto-ul rus a salvat reputaţia Consiliului de Securitate al ONU: hotărârea unui asemenea tribunal ar fi fost din start eronată şi neconformă cu legea', a subliniat Narâşkin.

În opinia sa, 'principalul organizator' - SUA - 'nu se va mulţumi cu aceasta' şi va impune discuţii în cadrul altor formate, chiar dacă acestea nu vor fi obligatorii. În opinia lui Narâşkin, în jurul catastrofei Boeingului companiei malaeziene SUA au nevoie de rezonanţă, iar pentru anchetarea cauzelor catastrofei a fost demult lansată 'o versiune fabricată de SUA'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.