Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial rus: Rusia ar trebui să-şi îngheţe statutul de membru în Consiliul Europei înainte ca bravii antiruşi să înceapă procesul de excludere

rusia

Rusia ar trebui să-şi îngheţe statutul de membru în Consiliul Europei înainte de începerea procedurii de excludere a sa din acest organism paneuropean, a declarat joi Leonid Sluţki, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), citat de Xinhua.

'Caracterul distructiv al acestei organizaţii şi al entităţilor sale, între care Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), demonstrează că, probabil, ar trebui să ne gândim la suspendarea sau îngheţarea statutului de membru al Rusiei în Consiliul Europei, înainte ca bravii antiruşi să înceapă procesul de excludere', a declarat Leonid Sluţki.

Thorbjorn Jagland, secretarul general al CoE, a avertizat miercuri că organizaţia ar putea să excludă din rândurile sale Rusia dacă Moscova nu va relua plata cotizaţiilor la bugetul Consiliului Europei în 2019.

Citeste si OFICIAL Jurnaliștii Emma Zeicescu și Claudiu Popa, puși sub acuzare de DIICOT pentru deținere de droguri în vederea consumului

În aprilie 2014, APCE a aprobat rezoluţii care privează delegaţia Rusiei de dreptul ei de vot, ca represalii la anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea.

La sfârşitul anului 2015, Rusia a decis să nu-şi mai trimită parlamentari la APCE, subliniind în mod repetat că va reveni în organizaţie numai după restabilirea totală a dreptului său de vot.

Moscova a suspendat plata cotizaţiilor către CoE în 2017, deşi continuă să-şi îndeplinească toate celelalte obligaţii ce decurg din convenţiile Consiliului Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.