Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - S-a DECIS când va începe procesul secolului: DEMITEREA lui Donald Trump

Newsweek
Trump congres

Procesul din Senatul american privind demiterea președintelui Statelor Unite, Donald Trump, va începe cel mai probabil pe 21 ianuarie, a declarat marți liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, informează CBS News.

Citește și: SURSE De ce nu-l sacrifică PNL pe Ludovic Orban: planul spectaculos pregătit de liberali în Parlament

Acesta a declarat că etapele preliminare ar putea avea loc la finalul acestei săptămâni.

CBS notează că procedura ar putea dura între trei și cinci săptămâni. Potrivit aceleiași surse, subiectul ar urma să fie discutat în Senatul Statelor Unite câte șase zile pe săptămână.

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite va supune la vot, miercuri, un proiect de rezoluţie care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a preşedintelui Donald Trump în vederea demiterii.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.