Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Scade rata de infectare în București: s-ar putea adopta noi măsuri de relaxare

Ultima Ora breaking news

Prefectura Capitalei anunță faptul că rata de infectare a scăzut la nivelul Bucureștiului și a ajuns la 1.3 la mia de locuitori. Pe cale de consecință, va avea loc o ședință la Prefectură în urma căreia ar putea fi decise noi măsuri de relaxare.

Dacă se va întruni Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se vor decide noi măsuri de relaxare, aferente ratei de infectare din scenariul verde, respectiv creşterea gradului de ocupare permis în localuri - de la 30% la 50%, permiterea spectacolor de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori.

Conform datelor DSP Bucureşti, miercuri, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală era de 1,42.

Atunci când rata de infectare pe întreg Bucureştiul va ajunge la 1/1.000 şcolile vor trece pe scenariul verde, iar toţi elevii vor merge la şcoală.

Alin Stoica a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că la finalul săptămânii viitoare, dacă se menţine trendul, s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde.

”Dacă se păstrează acest trend şi nu vor fi niciun fel de influenţe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a afirmat Alin Stoica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.