Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - SUA au aprobat Remdesivir ca tratament pentru COVID -19

forbes.ro
Remdesivir

Statele Unite au aprobat oficial Remdesivir ca medicament pentru tratarea Covid-19. Acţiunile Gilead au crescut cu 6%

Acţiunile companiei farmaceutice Gilead Sciences au crescut vineri cu 6%, după ce medicamentul său antiviral Remdesivir a devenit primul şi singurul tratament pentru Covid-19 aprobat oficial în Statele Unite, transmite Reuters.

Aprobarea dată de autoritatea americană de reglementare în domeniul sănătăţii pentru folosirea Remdesivir la tratarea pacienţilor spiralizaţi a avut loc joi, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat săptămâna trecută că medicamentul nu a avut un efect substanţial asupra duratei de spitalizare a pacienţilor sau asupra şanselor de supravieţuire a acestora, într-un studiu clinic efectuat la nivel global, conform News.ro.

Citește și: Ion Cristoiu TOACĂ conducerea PSD: Care e DIFERENȚA dintre CPN-ul lui Marcel Ciolacu și CEX-ul lui Liviu Dragnea?

 

Autorizaţia dată de Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) semnalează încrederea în rezultatele studiului efectuat de Gilead în Statele Unite, care au arătat că medicamentul a redus timpul de recuperare a pacienţilor, a scris un analist al Piper Sandler, Tyler Van Buren, într-o notă adresată clienţilor.

Remdesivir a fost deja disponibil pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19 în baza unei autorizaţii pentru utilizarea de urgenţă, acordată de FDA în luna mai, după ce studiul condus de Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a arătat că medicamentul a redus durata spitalizării cu cinci zile.

Medicamentul, administrat intravenos, poate genera vânzări de peste 1 miliard de dolari în trimestrul al doilea al acestui an, la nivelul actual al cazurilor, a arătat Van Buren.

Remdesivir, care va fi comercializat sub brandul Veklury, costă 3.120 de dolari pentru o serie de tratament pentru cinci zile şi 2.340 de dolari pentru achiziţiile guvernamentale, cum ar fi cele ale Departamentului pentru Afacerile Veteranilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.