Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficiali kurzi din Siria au salutat apelul pentru dialog cu Damascul, lansat de Rusia

kurzi siria

Oficiali kurzi din Siria au salutat, miercuri, îndemnul Rusiei adresat acestora de a deschide un dialog cu autoritățile siriene și au apelat la Moscova pentru asumarea rolului de garant în cadrul negocierilor, informează site-ul agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Îndemn pentru toți PSD-iștii! Rivalul lui Liviu Dragnea, semnal de mobilizare

Kurzii sirieni se declară dispuși să înceapă dialogul cu autoritățile de la Damasc și așteaptă, din partea Moscovei, asumarea rolului de garant și susținător al cauzei kurde. „Noi apreciem declarația ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, privind dialogul dintre zona auto-administrată (de kurzi, n. red.) și Guvernul sirian și așteptăm din partea Rusiei să aibă un rol (...) de susținător și garant”, au declarat reprezentanți ai populației kurde.

Kurzii din Siria au afirmat, în cadrul aceluiași comunicat, că perspectiva lor asupra modalității optime de rezolvare a conflictului constă în dialogul intra-sirian.

Citește și: Atenție! Legea construcțiilor ar putea fi modificată

Oficiali ai forțelor militare kurde din Siria au făcut apel, miercuri, la „mobilizarea generală” a cetățenilor pentru a întâmpina atacul militar din partea Turciei, după ce autoritățile de la Ankara au anunțat pregătiri pentru trecerea graniței. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că țara sa va lansa o operațiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria, de la granița cu Turcia. În acest context, Statele Unite au anunțat că nu vor să fie implicate și au decis retragerea trupelor din nordul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.