Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficiali palestinieni şi americani au discutat despre relansarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene

palestina

Oficiali palestinieni şi americani s-au întâlnit marţi la Ierusalim pentru discuţii vizând relansarea procesului de pace care stagnează din aprilie 2014, potrivit unui comunicat oficial palestinian, citat de agenţia Xinhua. În comunicatul Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) se afirmă că, în cadrul reuniunii, au fost abordate posibilităţile de relansare a procesului de pace, în scopul de a se ajunge la un tratat de pace permanent. ''Poziţia noastră se bazează pe legile internaţionale şi pe legitimitate'', se afirmă în comunicat. ''În cadrul reuniunii, noi am cerut încetarea totală a colonizării israeliene în teritoriile palestiniene, inclusiv la Ierusalim'', se precizează în comunicat.

Delegaţia palestiniană a fost formată din Saeb Erekat, secretarul general al OEP, Majed Farraj, şeful serviciilor de informaţii palestiniene, şi Mohamed Mustafa, preşedintele Fundaţiei OEP. Jason Greenblatt, trimisul special american pentru pace în Orientul Mijlociu, a început luni un nou turneu în Orientul Mijlociu şi a avut convorbiri cu oficiali israelieni şi palestinieni în cadrul misiunii sale de relansare a convorbirilor de pace dintre cele două părţi, conform Agerpres.

Negocierile israeliano-palestiniene s-au oprit în aprilie 2014. Ele au avut loc sub egida SUA şi au durat nouă luni, fără să se ajungă la vreun progres, din cauza divergenţelor referitoare la colonizarea israeliană din teritoriile palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.