Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii americani contrazic Statul Islamic: Nu există dovezi că atacatorul din Las Vegas avea legături cu ISIS

twitter.com
atacator las vegas

Doi înalţi oficiali americani au afirmat luni că nu există nici o dovadă că Stephen Paddock, autorul atacului din Las Vegas, soldat cu cel puţin 50 de morţi şi peste 400 de răniţi, ar avea legături cu vreo grupare militantă internaţională, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Gruparea Statul Islamic a dat publicităţii un comunicat, prin intermediul agenţiei sale de propagandă Amaq, în care revendică responsabilitatea atacului din Las Vegas, afirmând că atacatorul s-a convertit la Islam în urmă cu câteva luni. 

''Autorul atacului din Las Vegas este un soldat al Statului Islamic'', a indicat Amaq. 

Dar, unul din cei doi oficiali americani a minimalizat revendicarea de către Statul Islamic a responsabilităţii atacului şi a spus că există motive să se creadă că Paddock (64 de ani) are un trecut cu probleme psihologice. 

Şeriful din Las Vegas, Joseph Lombardo, a afirmat anterior că Paddock locuia în Mesquite, un mic oraş cu circa 18.000 de locuitori, situat la circa 120 km nord-est de Las Vegas, în Nevada, la frontiera cu Arizona. 

Potrivit fratelui său, care a vorbit la NBC, Stephen Paddock era pensionar, ca mulţi alţi locuitori din Mesquite. El nu era cunoscut serviciilor de poliţie din micul oraş, nici celor din Las Vegas. ''Era o persoană disperată, care voia să facă multe victime'', a declarat şeriful. 

Lombardo a indicat, de asemenea, că Paddock fusese citat să compară în faţa unui tribunal în urmă cu mai mulţi ani, dar situaţia a fost soluţionată în mod normal de către justiţie. Las Vegas Review-Journal a relatat că Paddock depusese plângere împotriva unui cazinou din Strip, marea arteră care traversează oraşul, după ce alunecase pe pământ, dar şi-a retras în cele din urmă plângerea. 

''Nu avem nici o idee despre ceea ce s-a întâmplat'', a declarat, emoţionat, Eric, fratele lui Paddock, pentru Las Vegas Review-Journal. ''Este ca şi cum ar fi căzut un asteroid peste noi'', a adăugat bărbatul, în vârstă de 55 de ani, care părea profund afectat de masacrul din Las Vegas. ''Nimic nu ne permite să explicăm ceea ce a făcut el'', a mai spus Eric. 

Lui Stephen Paddock îi plăcea să meargă la cazinou să joace, a mai spus fratele său la NBC News. Întrebat de CBS News, Eric a afirmat că Stephen nu avea convingeri religioase cunoscute. 

Canalul ABC News a difuzat o fotografie cu Stephen Paddock în faţa unui bar, având în mână se pare un pahar cu alcool. El era în fotografie cu prietena sa, Marilou Danley, care a fost arestată în străinătate. 

Potrivit ABC, Stephen Paddock era de profesie contabil, avea un brevet de aviaţie şi un permis de vânătoare eliberat de statul Alaska. 

Aflat la etajul al 32-lea al unui hotel adiacent, înarmat până-n dinţi, Stephen Paddock a deschis focul asupra unei mulţimi prezente la un concert de muzică country: cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi alte peste 400 - rănite. Responsabilul celui mai grav atac armat din istoria modernă a SUA avea cu el în camera de hotel cel puţin 10 puşti şi se pace că el s-a sinucis înainte de sosirea poliţiştilor, a mai spus şeriful din Las Vegas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.