Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii Federației Sud-coreene de Fotbal propun demiterea selecționerului Jurgen Klinsmann

stiripesurse.ro
fotbal gol

Oficiali de top din fotbalul sud-coreean au recomandat, joi, demiterea selecţionerului Jurgen Klinsmann, afirmând că "o schimbare de direcţie este necesară" după eliminarea echipei în semifinalele Cupei Asiei pe Naţiuni şi disputele dintre jucători, transmite AFP.

"Am ajuns la un consens că Klinsmann nu mai poate antrena echipa naţională din diverse motive şi că este necesară o schimbare", a declarat Hwangbo Kwan, director tehnic şi membru al comisiei pentru echipa naţională din cadrul Federaţiei Coreene de Fotbal, potrivit news.ro.

Comitetul nu este un organism decizional, dar va face recomandări Consiliului Executiv al Federaţiei sud-coreene de fotbal, care va decide în privinţa viitorului antrenorului german, în vârstă de 59 de ani, aflat în funcţie de un an.

După o întâlnire de trei ore, la care Klinsmann a vorbit prin videoconferinţă, potrivit agenţiei de presă Yonhap, Hwangbo a declarat că acest comitet a constatat că "pregătirea tactică a lui Klinsmann nu a fost la înălţimea aşteptărilor" la Cupa Asiei.

Coreea de Sud, una dintre favoritele turneului, a fost eliminată în semifinale de Iordania (2-0).

Prestaţiile slabe ale echipei la Cupa Asiei şi rivalităţile dintre jucători au atras critici din partea presei şi a publicului.

Potrivit lui Hwangbo Kwan: "Klinsmann a declarat că au existat disensiuni între jucătorii din echipă şi că acest lucru le-a afectat performanţa (în meciul cu Iordania)".

În special, înainte de semifinală a avut loc o ceartă între Lee Kang-in, jucătorul lui Paris SG, şi Son Heung-min, starul lui Tottenham, care s-a rănit la deget în urma incidentului. Jucătorii mai vechi ai echipei, precum Son, au încercat să-i pună la punct pe jucători tineri ca Lee, după ce aceştia s-au ridicat de la masă pentru a juca un meci de ping-pong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.