Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii palestinieni vor continua să plătească bani pentru familiile 'martirilor'

palestina

Oficiali palestinieni afirmă că nu există planuri de a pune capăt plăţilor către familiile palestinienilor ucişi sau răniţi în timp ce comiteau atacuri antiisraeliene, în pofida afirmaţiilor secretarului de stat american Rex Tillerson în sensul că aceste plăţi vor înceta, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Secretarul de stat american a declarat marţi, în cadrul unei audieri în Senat, că a primit asigurări de la preşedintele palestinian Mahmud Abbas că Autoritatea Palestiniană va renunţa la plata alocaţiei lunare către familiile autorilor de atentate sinucigaşe sau altfel de atacuri, considerate de palestinieni acte de martiriu. Oficiali palestinieni afirmă însă că nu sunt la curent cu nicio schimbare în acest sens şi că este improbabil ca o politică ce reprezintă de decenii fundamentul asistenţei sociale să suporte vreo schimbare.

Autorităţile au anunţat numărul persoanelor DECEDATE în incendiul masiv din Londra - LIVE VIDEO

"Au fost discuţii despre acordarea acestor plăţi sub altă formă, dar nu despre încetarea lor", a menţionat un oficial care a dorit să i se păstreze anonimatul, nefiind autorizat să comenteze discuţiile purtate cu americanii. "Ar putea fi denumite altfel, probabil", a explicat acesta, sugerând că s-ar putea renunţa la cuvântul "martir", dar că "nu vor fi oprite".

Autoritatea Palestiniană efectuează o largă gamă de plăţi sociale către familiile celor condamnaţi şi închişi de Israel pentru combaterea ocupaţiei şi ale celor ucişi în violenţe, în timpul comiterii de atacuri sinucigaşe, în timp ce aruncau pietre sau în alte circumstanţe. Şi cei răniţi beneficiază de ajutor. În total, circa 35.000 de familii primesc sprijin dintr-un fond special creat în anii 60 şi care conform unor estimări ar distribui o sumă totală de 100 de milioane de dolari pe an.

În acelaşi timp, în închisorile palestiniene se află circa 6500 de palestinieni, între care 500 au fost închişi fără să fi fost inculpaţi, unii dintre ei fiind de ani de zile în această situaţie. Toţi aceştia - între care se numără 300 de copii şi 50 de femei - primesc sprijin financiar lunar de la Autoritatea Palestiniană.

Pentru preşedintele Abbas, încetarea acestor plăţi ar fi foarte riscantă politic, în condiţiile în care sondajele arată că oricum nivelul său de popularitate este foarte scăzut, iar o oprire a sprijinului material acordat familiilor "martirilor" ar întări probabil poziţia rivalilor săi din Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.