Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii români vor să atragă investitori din Emiratele Arabe Unite: Întâlniri majore ale delegației conduse de Viorica Dăncilă

emirate

Agricultura, extinderea portului Constanța, construcția de centre logistice sau industria IT sunt domeniile în care oficialii români aflați în Emiratele Arabe Unite le-au propus investitorilor locali să participe.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Dumitru Botănoiu, a purtat discuții cu investitorii arabi pentru exportul ovinelor din România. Oficialul MADR a avut o întâlnire cu conducerea grupului Al Dahra, cea mai mare companie din domeniul agroalimentar din Emiratele Arabe Unite, cu investiții în peste 20 de state de pe toate continentele, unde a prezentat proiectul legat de investiții în sistemul național de irigații, în special canalul Siret-Bărăgan, dar și proiectul legat de Casa de Comerț a României.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, s-a întâlnit cu Mohammed Al Muallem, CEO al DP World UAE, care a prezentat proiectele de extindere a investițiilor în Portul Constanța și de construire a altor patru centre logistice în România.

O altă întâlnire a ministrului Oprea a fost cu CEO-ul companiei Injazat, deținută de fondul de investiții Mubadala, Khaled al Melhi, căruia i-a prezentat piața de IT din România, acesta arătându-se interesat de investirea într-un centru de excelență în România.

De asemenea, ministrul pentru IMM-uri s-a întâlnit miercuri la Dubai cu reprezentanții companiilor românești care participă la GITEX 2018 - cea mai importantă manifestare expozițională din Orientul Mijlociu în domeniul tehnologiei informației „Ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții celor 15 companii românești care participă sub pavilion național, dar și cu alte companii care participă în nume propriu. Dintre acestea, Wello, un start-up din Cluj care dezvoltă soluții de software și de inteligență artificială, a fost selectat, din 750 de companii, în finala programului Supernova Challenge GITEX”, anunță ministerul de resort într-un comunicat.

Atât oficialul din ministerul Agriculturii cât și cel pentru mediul de afaceri fac parte din delegația oficială condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, care se află în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16-18 octombrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.