Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii ruși avertizează NATO: 'Se joacă cu focul. Riscurile cresc vertiginos'

REUTERS/DADO RUVIC/ILLUSTRATION
nato rusia

Un alt oficial rus a acuzat NATO că "are un amestec" în presupusele atacuri cu drone ucrainene împotriva aerodromurilor rusești. Adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Ryabkov, a avertizat că NATO "se joacă cu focul" prin furnizarea de transporturi de arme către Ucraina, într-un interviu acordat joi postului de televiziune Rossiya-24, anunță jpost.com.

"Membrii NATO sunt din ce în ce mai mult și mai direct implicați în acest conflict. Sprijinul lor pentru Kiev este acum mult mai diversificat decât era acum câteva luni. Aceasta este o reflectare a politicii intenționate a Washingtonului, urmărită cu obediență de europeni, de escaladare a conflictului. Ei se joacă cu focul. Riscurile cresc vertiginos", a declarat Ryabkov.

Ministrul adjunct de externe a subliniat că țările occidentale extind livrările de arme către Ucraina, inclusiv "arme mai grele, cu rază de acțiune mai lungă".

"În același timp, în mod viclean și înșelător, în general, încearcă să creeze impresia că există un fel de linie de frontieră, un fel de autocontrol în această privință. Noi nu vedem nimic de genul acesta."

Ryabkov a avertizat țările occidentale împotriva "consecințelor acestor pași". În plus, joi, Konstantin Gavrilov, șeful delegației Rusiei la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, a declarat pentru RIA Novosti că NATO "a avut un amestec" în presupusele atacuri cu drone ucrainene împotriva aerodromurilor rusești din Dyagilevo și Engels.

"Partea rusă a subliniat în repetate rânduri că Statele Unite și sateliții săi se consolidează din ce în ce mai mult în statutul de participanți la conflictul ucrainean", a declarat Gavrilov. Militari ucraineni trag cu un sistem de rachete cu lansare multiplă Bureviy într-o poziție din regiunea Donețk, în timp ce atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă, Ucraina, 29 noiembrie 2022.

Afirmații la doar câteva săptămâni după ce un oficial rus a acuzat NATO că a pilotat drone spre graniță.

Afirmațiile celor doi oficiali ruși vin la doar câteva săptămâni după ce guvernatorul regiunii ruse Pskov, Mihail Vedernikov, a afirmat că dronele NATO au încercat să treacă granița regiunii Pskov în mod repetat, începând de dinainte de invazia Rusiei în Ucraina și continuând până în prezent.

"Nu am oferit niciodată o acoperire extinsă în acest sens, dar au existat încercări ale unor vehicule aeriene militare fără pilot la bord și ale altor aeronave de a trece ilegal frontiera", a declarat Vedernikov, potrivit TASS.

"Toate aceste "interacțiuni pașnice" erau "înfloritoare" chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale", a adăugat guvernatorul. "În mod clar, toate acestea s-au agravat și mai mult în prezent".

Regiunea Pskov este situată de-a lungul graniței Rusiei cu Estonia, Letonia și Belarus. Estonia și Letonia sunt ambele membre NATO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.