Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialul SUA Bruce Turner a apreciat contribuția României la securitatea euroatlantică, la întâlnirea cu George Ciamba

agerpres
George Ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, joi, o întrevedere cu Bruce Turner, adjunctul asistentului secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Controlul Armamentelor, Verificare şi Conformitate al Departamentului de Stat al SUA, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES

Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi cu privire la stadiul şi perspectivele regimului de control al armamentelor convenţionale şi ale instrumentelor pentru creşterea încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE, arată sursa citată. 

În cadrul discuţiilor, secretarul de stat George Ciamba a reiterat poziţia principială a României privind necesitatea respectării clare şi neselective a obligaţiilor internaţionale şi a angajamentelor existente care stau la baza arhitecturii europene de securitate. 

Oficialul român a subliniat importanţa Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări drept componentă esenţială a politicii externe şi de securitate a României. De asemenea, a evidenţiat statutul de partener stabil şi predictibil al României în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. 

Diplomatul american a exprimat "aprecierea deosebită a Statelor Unite pentru calitatea cooperării bilaterale şi în cadrul multilateral dintre România şi SUA şi a reliefat contribuţia semnificativă a României la securitatea în spaţiul euro-atlantic", subliniază MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.