Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofițer de poliție din Ialomița, condamnat la închisoare cu suspendare pentru mită

judecator justitie

Procurorii DNA au anunţat, vineri, că un ofiţer de poliţie de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a primit mită pentru a înmatricula cu prioritate 54 de autoturisme, potrivit news.ro.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatului Palantin Sandu, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată”, a transmis, vineri, DNA.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, în perioada 15 septembrie 2017 – 12 octombrie 2017, inculpatul ar fi primit de la o persoană suma totală de 10.200 de lei, pentru a efectua în regim de urgenţă şi fără programare 54 de operaţiuni de înmatriculări de autovehicule (48 de înmatriculări definitive pentru care a primit câte 200 de lei şi 6 înmatriculări provizorii pentru care a primit câte 100 de lei).

Totodată, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 10.200 lei dobândită de inculpat în urma comiterii infracţiunii şi care a fost depusă de acesta la bancă.

Președintele Academiei Române prezintă cifrele ASCUNSE de Guvern: 'Bătrânii nu au nevoie de milă și de pomană. Nu-i umiliți'

”În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii”, a mai transmis DNA.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi/sau în cadrul unităţilor de învăţământ (întreţinerea curăţeniei în zonele verzi aferente unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului) cu sediul în Slobozia, jud. Ialomiţa.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Ialomiţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.