Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofiţer de poliţie judiciară din Bucureşti, reținut de procurorii DNA - acuzații de mită și trafic de influență

Sigla DNA

Un fost ofițer de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a fost reținut de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, la data faptelor ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Acesta este acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, trei infracțiuni de trafic de influență, de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, de abuz în serviciu și dare de mită.

Conform procurorilor, în perioada februarie - aprilie 2022, în calitate de ofițer de poliție, inculpatul ar fi pretins și primit mai multe foloase necuvenite pentru sine și pentru alții de la persoane vizate în dosare penale pe care le avea în lucru, în schimbul promisiunilor că va conduce anchetele spre un rezultat favorabil acestora.

Astfel, acesta ar fi primit 27.000 de euro de la un om de afaceri, în schimbul soluționării favorabile a unui dosar penal care îl viza pe acesta și firma acestuia. Ofițerul s-a angajat să întocmească un referat cu propunere de clasare a cauzei. Inculpatul ar fi dat asigurări că o parte din bani ar fi urmat să ajungă la un procuror, pe lângă care ofițerul ar fi urmat să intervină pentru soluționarea favorabilă a dosarului.

„În acest context, inculpatul ar fi inserat la dosar un înscris, cu încălcarea dispozițiilor procesual penale, după ce anterior îi sugerase omului de afaceri ce anume să menționeze, astfel încât să poată fi emisă o soluție de clasare”, arată DNA.

De asemenea, inculpatul ar fi pretins de la doi reprezentanți ai unor unități sanitare foloase necuvenite pentru un om de afaceri, constând în atribuirea, către societățile reprezentate sau controlate de acesta din urmă, de contracte de achiziție. În schimb, ofițerul s-ar fi angajat să facă demersuri astfel încât cei doi reprezentanți ai unităților sanitare să nu fie trași la răspundere. Ca recompensă pentru demersurile respective, inculpatul ar fi acceptat oferta omului de afaceri de a primi un procent din contractele unităților sanitare.

„La solicitarea aceluiași om de afaceri, inculpatul i-ar promis unui coleg polițist care avea în lucru o anchetă penală în care omul de afaceri era parte vătămată, că va fi recompensat cu un anumit procent din valoarea prejudiciului care avea să fie recuperat (110.000 de euro), în situația în care va soluționa mai repede dosarul penal. Într-un context separat, inculpatul ar fi permis unei persoane ce urma să fie audiată ca martor într-un dosar penal, să aibă acces la activitățile de cercetare penală ce urmau a fi desfășurate și, totodată, i-a furnizat date din cadrul anchetei. În schimb, inculpatul ar fi solicitat persoanei respective să facă demersuri în legătură cu un post pe care îl viza inculpatul”, mai spun procurorii.

Inculpatul este prezentat marți judecătorilor din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.