Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oglindă, oglinjoară, cine e cea mai anti-Băsescu din București?

oglinda

Partidele păreau că și-au stabilit candidații la Primăria Capitalei. Dar, nu, nimic nu e definitiv. Ce-i ține în loc? Ce mai așteaptă? În ce cufăr ascuns cu rezerva de cadre mai caută candidatul ideal?

E clar că unii au așteptat să vadă dacă se mai schimbă ceva în privința modului de scrutin: un tur sau tururi. Celor care vor să câștige nu le e indiferent. Într-un tur poți câștiga doar stând pe voturile partidelor. În două tururi ai nevoie de un candidat realmente competitiv, care să aducă plusvaloare, să treacă dincolo de granițele partinice.

Un element mult mai important în decizie este însă... Traian Băsescu. Uimitor, nu? De două ori președinte, de 27 de ani în politică, de două ori primar general, cel mai erodat om politic al momentului încă este luat azimut în competițiile electorale.

Va candida sau nu va candida Traian Băsescu din partea Mișcării Populare? Grea întrebare. Dacă-l întrebi pe el, răspunde în doi peri. Ba ar vrea, ba n-ar vrea. Firesc, îi place să-i țină în tensiune. Are o notorietate de 100%, poate intra și-n ultima zi de înscrieri. E suficient de pregătit pe administrație, are știința să-și domine competitorii, nu are nevoie de nicio pregătire. Nu înseamnă că va și câștiga, dar încurcă teribil jocul.

Neștiind răspunsul la această întrebare, partidele se orientează spre candidați anti-Băsescu. De preferință, cât mai convingători anti-Băsescu, care să aibă un istoric, o carieră, o profesie anti-Băsescu.

La PSD, Dumnezeu i-a pus mâna-n cap, la un moment dat, Gabrielei Firea. Fană înfocată a primarului Traian Băsescu, cândva (lumea a uitat), Firea s-a apucat să scotocească ”afacerea Nana”. Genul acela de comisie care se substituie organelor de anchetă, ca să arunce cu stropi de noroi în adversarii politici. Neinspirat, fostul președinte i-a dat o replică de la tribuna cea mai înaltă a țării. Firea n-a vrut să rateze o asemenea ocazie - să fie cea mai anti-Băsescu- și l-a dat în judecată. Azi s-a ajuns undeva la mediere, dar ”meciul Băsescu-Firea” nu va fi ușor uitat de public.

La PNL, după tentativa cu Cristian Bușoi, fără un pedigree autentic anti-Băsescu, se caută acum un candidat ceva mai convingător. Nu, nu mai convingător cu planurile sale pentru Capitală. Mai convingător anti-Băsescu. Adriana Săftoiu se încălzește pe margine. Dumnezeu a fost și mai generos cu ea, comparativ cu Gabriela Firea. Înainte să ajungă dușmanul neîmpăcat al lui Băsescu, Săftoiu a fost loială acestuia. Mai complicat decât pare. A scris și-o carte ”anti-Băsescu”, cu dezvăluiri de culise, devorată de amatorii de cancan politic.

Dacă Firea are legitimație ”anti-Băsescu”, Săftoiu e doctor ”summa cum laudae” anti-Băsescu. Amândouă foste iubitoare de Băsescu, azi vitriolante dame rănite în amor. Cel propriu.

Nu e totuși tragic pentru bucureșteni să primească asemenea oferte viscerale din partea partidelor mari în cursa pentru edilul Capitalei, adică cel de care depinde însăși dezvoltarea celei mai problematice urbe din România?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.