Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OIAC a vizitat un al doilea loc din oraşul Douma unde ar fi fost comis un atac chimic

facebook.com
siria rusia sua

Experţi din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) s-au deplasat miercuri într-un al doilea loc din oraşul sirian Douma, în fosta enclavă controlată de rebeli din Gouta Orientală, ţinta unui presupus atac chimic la începutul lunii aprilie, a anunţat organizaţia, relatează AFP. 'Astăzi, echipa misiunii OIAC a vizitat un al doilea loc la Douma şi a prelevat de asemenea probe', se arată într-un comunicat difuzat de organizaţie, conform Agerpres.

Aceasta este a doua vizită a unei echipe a OIAC la Douma de când organizaţia a obţinut acces în oraş sâmbătă. Experţi ai organizaţiei au sosit la Damasc pe 14 aprilie, la o săptămână după presupusul atac chimic.

Acest presupus atac cu gaze toxice, care a dus la uciderea a cel puţin 40 de persoane în oraşul sirian Douma, pe 7 aprilie, potrivit echipelor de salvare care au intervenit la faţa locului, se află în centrul unor tensiuni diplomatice între marile puteri, Statele Unite şi Rusia.

Misiunea OIAC a sosit în Siria la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a determina dacă la Douma s-au folosit pe 7 aprilie arme chimice. Presupusul atac, pus pe seama forţelor guvernamentale siriene, s-a soldat cu zeci de morţi şi a determinat o ripostă prin lovituri aeriene ale Statelor Unite, Franţei şi Regatului Unit asupra unor obiective legate de armele chimice ale Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.