Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OIAC îşi va începe duminică ancheta privind presupusul atac chimic în oraşul sirian Douma

siria, mayadin

Anchetatorii Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) ar urma să sosească duminică în fostul oraş rebel Douma, situat în apropiere de Damasc, pentru a întreprinde o anchetă privind un presupus atac chimic ce a declanşat lovituri aeriene împotriva regimului, potrivit unui responsabil sirian, citat de AFP, scrie agerpres.ro

''Misiunea de anchetă a sosit ieri (sâmbătă) la Damasc şi este prevăzută ca ea să meargă astăzi (duminică) la Douma pentru a-şi începe activitatea'', a declarat pentru AFP Ayman Soussane, adjunct al ministrului de externe. 

Această declaraţie survine la o zi după anunţul făcut de regim privind cucerirea tuturor zonelor rebele din Ghouta Orientală după evacuarea ultimilor combatanţi rebeli din Douma. 

''Vom lăsa echipa să-şi facă treaba în mod profesional, obiectiv, imparţial şi departe de orice presiune (din partea autorităţilor). Rezultatele anchetei vor infirma acuzaţiile mincinoase'' împotriva Damascului, a adăugat el. 

Sâmbătă, OIAC, care îşi are sediul la Haga, a afirmat că îşi continuă misiunea de anchetă privind presupusul atac chimic din Douma, în pofida loviturilor aeriene ale SUA, Franţei şi Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.