Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoigu a ordonat doborârea dronelor ucrainene: strategie de ultimă oră a Rusiei în Ucraina

Serghei Șoigu

Ministrul rus al Apararii, Serghei Șoigu, a inspectat grupul muilitar „Vest” implicat în invazia din Ucraina și a instruit să suprime strict bombardarea asezarilor eliberate, a declarat miercuri Ministerul rus al Apararii.

„Șeful departamentului militar rus de la postul de comandă a audiat raportul comandantului grupului, generalul locotenent Andrei Sychevy, privind situația actuală și sarcinile de luptă îndeplinite în zona de responsabilitate", a precizat departamentul militar rus. „În urma audierii, generalul de armată Serghei Șoigu a dat instrucțiuni pentru a crește și mai mult eficiența distrugerii vehiculelor aeriene inamice fără pilot (n. r.: drone) peste zonele de frontieră cu Rusia, precum și suprimarea strictă, luând în considerare primirea de noi mijloace de război contra-baterie, bombardarea de către naționaliști a zonelor rezidențiale ale așezărilor eliberate", a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Ministrul rus al Apărării a fost însoțit în vizită de ministrul adjunct al apărării Nikolai Pankov și de șeful Direcției operațiuni principale a Statului Major General al Federației Ruse, Serghei Rudskoi.

Pe 18 iulie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că Șoigu a vizitat grupul Vostok implicat în Ucraina, a dat instrucțiuni pentru a elimina mijloacele de rachete și artilerie cu rază lungă de acțiune ale armatei ucrainene, din care se desfășoară bombardarea Donbasului.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR). Pe 24 februarie, Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, așa cum numește invazia Moscova. Ca răspuns, multe țări au impus sancțiuni împotriva Rusiei. O serie de țări furnizează Ucrainei arme și echipamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.