Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoigu laudă trupele cecene care luptă în Ucraina pe fondul tensiunilor interetnice tot mai mari

reutersmedia.net
ceceni

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, şi-a exprimat recunoştinţa şefului cecen, Ramzan Kadyrov, pentru că a supravegheat crearea de unităţi militare în Cecenia în timpul unei conferinţe din 3 octombrie cu conducerea militară rusă, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Şoigu a susţinut că aceste unităţi cecene „s-au dovedit demne” în războiul din Ucraina şi a dezvăluit că peste 14.500 de militari ruşi au fost instruiţi la Universitatea Forţelor Speciale Ruse din Gudermes, Cecenia, înainte de a fi dislocaţi în Ucraina.

Kadyrov a susținut pe 2 octombrie că peste 30.000 de ceceni, inclusiv peste 14.000 de voluntari, au fost trimiși în Ucraina. ISW notează că această recunoaștere publică a lui Shoigu semnalează sprijinul Ministerului rus al Apărării pentru aceste unități, care vine pe fondul tensiunilor interetnice tot mai mari și controverselor recente din Rusia cu privire la declarațiile despre capacitățile forțelor cecene „Akhmat” în comparație cu forțele obișnuite rusești.

De asemenea, Kremlinul și-a indicat public sprijinul pentru stilul de guvernare al lui Kadyrov în Cecenia, în urma protestelor publice semnificative împotriva lui Kadyrov și a fiului său. Pe 2 octombrie, Ramzan Kadyrov și-a exprimat sprijinul pentru numirea fiicei sale de 24 de ani, Aishat Kadyrova, în funcția de viceprim-ministru pentru probleme sociale în Cecenia, o propunere înaintată de prim-ministrul cecen Muslim Khuciev.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns întrebărilor despre numirea lui Kadyrova spunând că numirile regionale sunt în prerogativa șefului regional, ceea ce implică sprijin pentru deciziile lui Kadyrov.

Aceasta urmează unei controverse care implică laudele lui Kadyrov pentru fiul său, Adam Kadyrov, care ar fi bătut un deținut acuzat că a ars un Coran. În ciuda solicitărilor pentru o investigație din partea membrilor Consiliului Rusiei pentru Drepturile Omului, ISW spune că este puțin probabil ca guvernul rus să pedepsească persoanele implicate, inclusiv Kadyrov sau fiul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.