Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oil Terminal demarează procesul de selecție pentru un terminal de bitum în Portul Constanța

www.ziuadeconstanta.ro
incendiu port constanta

Oil Terminal începe selecția pentru un terminal de bitum în Portul Constanța. Sebastian Burduja spune că „este o investiție strategică pentru România, dar și pentru viitorul efort de reconstrucție a Ucrainei”.

Printr-un comunicat remis luni Bursei de Valori București, compania Oil Terminal, aflată sub autoritatea tutelară a Ministerului Energiei, informează acționarii și investitorii că, pană la data limita de 20.10.2023, au fost depuse intenții pentru dezvoltarea unui terminal pentru bitum în Portul Constanța de către 6 companii, conform mediafax.

În perioada următoare vor fi stabilite întâlniri cu fiecare dintre acestea pentru a identifica cele mai potrivite soluții de constituire a parteneriatului de construire a unui terminal de bitum, ofertele ferme obținute ulterior urmând a fi supuse analizei Adunării Generale a Acționarilor.

„Avem confirmarea din partea pieței cu privire la oportunitatea dezvoltării unui terminal de bitum în Portul Constanța. Sunt 6 oferte, inclusiv din partea unor companii globale serioase. Va urma o procedură de selecție competitivă și transparentă, așa cum și-a asumat conducerea OIL Terminal. Răspundem unei nevoi din partea pieței interne, pentru care România acoperă mai puțin de un sfert din producția internă. În plus, este important să ne pregătim încă de pe acum, prin această investiție strategică, pentru efortul de reconstrucție a Ucrainei în anii ce vor veni”, declară Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.