Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OIM: Paza de coastă libiană a întors de pe mare către ţărmurile Libiei peste 1.000 de migranţi

libia

Paza de coastă libiană a recuperat în ultimele zile de pe Marea Mediterană peste 1.000 de migranţi, aflaţi în bărci pneumatice şi din lemn, şi i-a întors către ţărmurile Libiei, relatează luni agenţia DPA preluată de agerpres.

Începând de vineri, 1.124 de persoane au fost salvate de pe mare, a indicat Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM). 

Guvernul italian a decis în iulie să lanseze o misiune navală care oferă sprijin tehnic şi logistic pazei de coastă libiene, măsură considerată drept o potenţială schimbare de joc în demersurile Europei de a pune capăt migraţiei dinspre nordul Africii. 

În cursul cele mai recente misiuni de salvare, 155 de persoane - inclusiv 18 femei şi 10 copii - au fost salvate luni dimineaţa în largul ţărmurilor oraşului Tripoli, capitala Libiei. 

Potrivit media italiene, migranţii proveneau din mai multe ţări, inclusiv Maroc, Tunisia, Algeria şi Sudan, precum şi din Africa sub-sahariană şi din Siria. 

Libia a fost cuprinsă de haos de la înlăturarea, cu sprijinul NATO, a fostului lider Moammar Gaddafi. Anarhia din Libia, fostă colonie italiană, a fost un factor major în alimentarea traficului cu migranţi. 

Aproximativ 114.000 de migranţi au debarcat în sudul Europei de la începutul acestui an şi dintre ei 82 % au ajuns în Italia, potrivit datelor difuzate de OIM luna trecută. Aproape toţi dintre ei au plecat de pe ţărmurile libiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.