Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz, demnitar german, se arată sigur cu privire la deznodământul alegerilor din Italia

StudentVille
italia alegeri

Ministrul finanţelor din Germania, Olaf Scholz, a declarat joi că nu se aşteaptă ca viitoarele alegeri din Italia să devină un referendum cu privire la oportunitatea rămânerii ţării în zona euro, transmite Reuters, informează Agerpres.

Comentariile antieuropene ale unor politicieni italieni importanţi şi cele aproape trei luni de turbulenţe politice din Italia, cea de-a treia economie din zona euro, au afectat semnificativ pieţele financiare europene.

Întrebat dacă este îngrijorat că viitoarele alegeri din Italia s-ar putea transforma într-un adevărat referendum privind apartenenţa la zona euro, Scholz a răspuns: ''Nu, nu sunt îngrijorat că acest lucru se va întâmpla''.

El a adăugat că Italia este membră fondatoare a Uniunii Europene şi că o majoritate a italienilor sunt proeuropeni, subliniind că zona euro trebuie să accelereze eforturile de consolidare a zonei euro, în pofida situaţiei politice din Italia.

Vezi și: Sondaj Euromedia în Italia cu privire la rămânerea în „Zona Euro”. Cum s-au exprimat italienii?

Pe de altă parte, Olaf Scholz a refuzat să susţină ideea preşedintelui francez Emmanuel Macron privind crearea unui buget al zonei euro, ceea ce ar putea fi un semn că intenţia Berlinului şi a Parisului de a prezenta, luna viitoare, un ambiţios pachet de reformă a UE ar putea întâmpina unele obstacole.

''Preşedintele francez a făcut diverse propuneri în discursul său de la Sorbona pe care le analizăm foarte atent. Împreună cu Franţa, Germania este dornică să îşi asume partea sa de responsabilitate astfel încât Europa să devină mai puternică'', a spus Scholz.

Oficialul german a adăugat că discuţiile dintre Berlin şi Paris au înregistrat progrese cu privire la armonizarea sistemelor lor de fiscalitate corporativă şi la viitorul rol al Mecanismului European de Stabilizare al zonei euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.