Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz îi răspunde lui Vladimir Putin: 'Sincer, este destul de ridicol. Mai degrabă el are ambiții imperialiste'

Die Welt
Olaf Scholz

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a calificat joi drept "ridicolă" acuzaţia preşedintelui rus Vladimir Putin, care a estimat miercuri că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) are "ambiţii imperialiste", informează AFP.

"Sincer, este destul de ridicol. NATO este o alianţă de apărare. Ea nu este o ameninţare pentru nimeni", a declarat Scholz în timpul unei conferinţe de presă la finalul summitului NATO de la Madrid.

"Mai degrabă Putin este cel care a făcut din imperialism scopul politicii sale", afirmând că "ţările vecine" Rusiei "făceau parte din ţara sa", a adăugat cancelarul federal german. "Asta (chiar) este imperialism şi asta nu poate fi denumit altfel", a subliniat el.

"Ţările lidere ale NATO vor să-şi afirme hegemonia, ambiţiile imperiale", a denunţat miercuri seara Vladimir Putin în timpul unei vizite la Aşgabat, capitala turkmenă. "Apelul adresat Ucrainei de a continua luptele şi a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile interese", a adăugat Putin.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.