Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz îi solicită lui Putin să pună capăt conflictului la summitul virtual al G20

Getty Images
olaf scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să înceteze agresiunea împotriva Ucrainei, în cadrul primei reuniuni online a G20 la care a participat preşedintele rus de la începutul războiului, relatează AFP.

"I-am cerut să-şi retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei pentru ca acest război să se termine în sfârşit", a declarat liderul german, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin cu premierul italian Giorgia Meloni, potrivit Agerpres.

Participarea preşedintelui Putin la acest summit G20 a fost "o ocazie bună" de a afirma clar cum să se restabilească pacea în Ucraina: "Rusia a atacat Ucraina şi pentru a restabili cu uşurinţă pacea este suficient ca Rusia să-şi retragă trupele", a spus el.

La rândul său, Giorgia Meloni, aflată la Berlin pentru consultari guvernamentale germano-italiene, a apreciat că este "uşor" pentru Putin să participe la G20, deoarece nu trebuie să părăsească Moscova.

Meloni, care a participat de asemenea online la G20, s-a declarat de acord cu Scholz: "Am insistat încă o dată asupra poziţiei noastre" faţă de Rusia în timpul summitului virtual al G20. "Cel mai simplu lucru ar fi o retragere a trupelor (ruse, n. red.)", a spus ea.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a participat la reuniunea liderilor G20 în septembrie în India şi nici la cea din Indonezia anul trecut. El a fost reprezentat de ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

G20 include cele mai mari 19 economii ale lumii, precum şi UE şi Uniunea Africană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.