Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz mulțumește României că a primit mulţi refugiaţi ucraineni şi cere și altor țări să urmeze exemplul autorităților de la București

VOX
Olaf Scholz

Cancelarul german, Olaf Scholz, a făcut apel la statele occidentale mai îndepărtate din punct de vedere geografic de Ucraina să primească mai mulţi refugiaţi şi a mulţumit statelor vecine Ucrainei, respectiv României, Poloniei, Slovaciei, Ungariei şi Bulgariei pentru că au găzduit refugiaţi, în timpul unei conferinţe de presă comună cu Boris Johnson, vineri, la Londra, relatează BBC.

Olaf Scholz a descris strămutarea a milioane de ucraineni drept ”una dintre consecinţele îngrozitoare ale acestui război oribil”.

”Multe ţări din Europa au găzduit refugiaţi, în special cele de la graniţe (ale Ucrainei) – Polonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România – şi suntem foarte recunoscători acestor ţări”, a spus el.

”Cea mai mare parte a refugiaţilor au ajuns în Polonia, peste două milioane. Avem peste 300.000 de refugiaţi în Germania”, a mai precizat cancelarul german.

”Şi acesta este motivul pentru care am fi fericiţi şi recunoscători dacă multe ţări ar participa practic la găzduirea refugiaţilor, deoarece aceasta va fi o sarcină şi o provocare majoră pe viitor”, a mai subliniat Scholz.

Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, şi-a cerut scuze pentru timpul îndelungat de a pune în aplicare un sistem care să permită refugiaţilor ucraineni să solicite accesul în Marea Britanie.

Cifrele Ministerului britanic de Interne arată că guvernul a acordat până acum 41.000 de vize, dar doar un sfert dintre beneficiari - 12.000 de persoane - au ajuns efectiv în ţară.

”Voi fi foarte sincer, a durat mult. Orice schemă nouă necesită timp, orice nou sistem de vize necesită timp. A fost frustrant. Îmi cer scuze, sunt eu însămi dezamăgită”, a afirmat Patel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.