Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz se plânge de presiuni pentru a furniza tancuri Ucrainei: 'Germanii speră ca guvernul să aibă nervii tari'

Die Welt
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că țara sa este supusă unor presiuni externe majore pentru aprovizionarea Ucrainei cu tancuri de lutpă, potrivit AFP.

„Ultimele unsprezece luni au arătat că este înțelept să nu-ți pierzi mințile din cauza solicitărilor zilnice, uneori chiar orare”, a spus Scholz, într-un interviu acordat săptămânalului TAZ, care va fi publicat sâmbătă.

Potrivit lui Scholz, mulți germani sunt „foarte îngrijorați și speră că cancelarul și guvernul său își vor păstra nervii” pe subiectul armelor pentru UCraina.

„Majoritatea cetățenilor consideră că abordarea măsurată a guvernului în ceea ce privește vânzările de arme este ceea ce trebuie făcut. Ceea ce mă deprimă este că acest lucru se reflectă cu greu în rapoartele din presă, care par să se preocupe constant doar de ceea ce se poate face în continuare”, consideră cancelarul Germaniei.

Scholz a subliniat că Germania furnizează Ucrainei „arme deosebit de eficiente”, precum sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T și, în curând, sistemele antirachetă Patriot.

Conducerea în această situație nu înseamnă „să stai pe baricade și să strigi „Înainte la luptă”, a spus el. „Conducerea înseamnă să ai curajul să faci ceea ce trebuie în această situație care amenință pacea mondială”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.